Bonjour,
Leuk dat jullie kijken op deze blogspot. Leef mee met het wel en wee in Sigogne. Laat vooral een (leuk) bericht achter, dat is altijd welkom.
Au revoir,
Darren, Franca en Fleur
zondag 20 mei 2007
De weg naar jam
De weg naar het maken van kersenjam is niet zo eenvoudig, het lijkt nog steeds meer op compote dan op jam, 3 potten vol en een plakkend gasfornuis is het resultaat.
Ik maak ook jam in mijn B&B en heb de lekkerste smaken gemaakt die ik ook verkoop : Bananen rum is favoriet en simpel. Ook de aardbeien-kaneel variant en de nectarine-vanille mag er zijn. Ik zie op de foto een pan die van aluminium lijkt, schijnt niet goed te zijn ... weet alleen niet waarom.
Ow ja zekers Franca, Bertus kan je hele goeie tips geven! Heb vorig jaar met de jeugdsentimentendag een heerlijk pot jam van hem gehad en die was lekkerrrrrr!!
Zelfs ik maak jam ;-) dus Franca het gaat je zeker lukken ! Maarrrre die bananen-rum.....dat verdampt toch alcohol of blijft er dan toch nog enige rum smaak over ?! Groetjes Sylvia
Neem een hoveelheid geschilde bananen ( absoluut geen bruine plekjes ) en een identieke hoeveelheid geleisuiker. Voeg daarbij wat citroensap ( dan verkleurt de boel niet ) en wat rumessence ( naar smaak ). Kook dit gedurende 5 minuten en controler met de bordjesproef de stijfheid ( enkele druppels op een bordje, 15 tellen wachten en het bordje schuin houden. Als de jam niet gaat "lopen" is ze goed ) Staafmixer erdoor en in potten. Heerlijk !!!! Beetje de substantie en dikte van lemon curd.
Inderdaad Franca, dank aan Bertus voor het vrijgeven van zijn geheim !! Ik ga het zeker een keer uitproberen, stuur wel een potje naar jullie op tzt. ;-)
Goed idee......ehhhhhh eerst nog even de jam maken ;-)... als die al lukt. Ach zo niet ....kom ik je toch wel bezoeken hoorrrrr! Gaan we bij jouw samen jam maken ..als die dan nog niet lukt ;-)))))
10 opmerkingen:
Hoi Franca
Ik maak ook jam in mijn B&B en heb de lekkerste smaken gemaakt die ik ook verkoop : Bananen rum is favoriet en simpel. Ook de aardbeien-kaneel variant en de nectarine-vanille mag er zijn.
Ik zie op de foto een pan die van aluminium lijkt, schijnt niet goed te zijn ... weet alleen niet waarom.
groetjes
Jeugdsentimentje : bertus
Ow ja zekers Franca, Bertus kan je hele goeie tips geven! Heb vorig jaar met de jeugdsentimentendag een heerlijk pot jam van hem gehad en die was lekkerrrrrr!!
Bananen-rum?
De pan is toch van RVS, dus daar ligt het niet aan. Enfin, ik moet nog wat geduld hebben, begrijp ik. Dan gaan we ze maar verkopen -;)
Zelfs ik maak jam ;-) dus Franca het gaat je zeker lukken !
Maarrrre die bananen-rum.....dat verdampt toch alcohol of blijft er dan toch nog enige rum smaak over ?!
Groetjes Sylvia
Okay ik klap uit de school :
Neem een hoveelheid geschilde bananen ( absoluut geen bruine plekjes ) en een identieke hoeveelheid geleisuiker. Voeg daarbij wat citroensap ( dan verkleurt de boel niet ) en wat rumessence ( naar smaak ).
Kook dit gedurende 5 minuten en controler met de bordjesproef de stijfheid ( enkele druppels op een bordje, 15 tellen wachten en het bordje schuin houden. Als de jam niet gaat "lopen" is ze goed )
Staafmixer erdoor en in potten. Heerlijk !!!! Beetje de substantie en dikte van lemon curd.
Bertus: bedankt voor je 'geheime' recept. Ik denk dat Sylvia je ook dankbaar is.
Inderdaad Franca, dank aan Bertus voor het vrijgeven van zijn geheim !!
Ik ga het zeker een keer uitproberen, stuur wel een potje naar jullie op tzt. ;-)
Groetjes Sylvia
Je kunt het potje natuurlijk ook komen brengen!
Goed idee......ehhhhhh eerst nog even de jam maken ;-)... als die al lukt.
Ach zo niet ....kom ik je toch wel bezoeken hoorrrrr!
Gaan we bij jouw samen jam maken ..als die dan nog niet lukt ;-)))))
Groetjes Sylvia
Nou Sylvia ik kijk ernaar uit hoor!
Een reactie posten