dinsdag 9 juli 2013

Waar blijft de tijd

Er is alweer veel gebeurd in een maand tijd. Zo bracht poes Cola ons haar 5 kittens. Op 1 juni (Trudy en Jack waren er nog), deed ik de luiken open en zag in eerste instantie niets bijzonders, totdat ik het regenwater van de stoelen afschudde en plotseling wat voorbij zag rennen. Nadere inspectie volgde

Zieke Crunchy
Coco, Cookie, Clover, Cherry
direct en ja hoor, daar lagen nog 4 kleine poesjes (2 maanden) in het konijnenhok als bolletjes wol te slapen. Zo schattig natuurlijk. We hebben Fleur zelfs wakker gemaakt om te kijken, want stel je voor dat ze aan de wandel gingen voordat ze ze had gezien, dat kun je je kind niet aandoen. Namen waren er al een tijdje geleden gemaakt en ze moesten allemaal met een 'C' beginnen. Dus Clover, Cookie, Cherry, Crunchy en Coco waren meer dan welkom. We zijn nu royaal een maand verder en Crunchy werd voor de 2de keer ziek, at niet meer en dronk niet meer bij moeder Cola, dus naar de dierenarts geweest, die hem een anti-biotica injectie heeft gegeven. Helaas bleef het slecht gaan ondanks onze pogingen om hem te laten eten/drinken en eind van de middag bracht ik hem ter observatie bij de dierenarts. De volgende ochtend kreeg ik een telefoontje van de dierenarts dat Crunchy in de nacht was overleden. Dat was even een huilmoment zeker voor Fleur die ik het na school moest vertellen. De andere 3 zijn inmiddels verdwenen en hebben een ander onderkomen kennelijk en nu hebben we alleen nog Clover.
Clover

Isabel en Fleur
In juni hebben we ook vriendin Manon met haar dochter Isabel en moeder Nora een week te logeren gehad. Isabel en Fleur konden het direct weer heel goed met elkaar vinden en Isabel mocht zelfs een dag mee naar school. De dames hadden zelf een presentatie over Nederland gemaakt en er een quiz van gemaakt voor de klasgenoten, met als prijs een zelfgemaakte badge. Isabel vertelde in het Nederlands en Fleur vertaalde het weer in het Frans. Het bleek een groot succes te zijn geweest.
Collège Jean Lartaud


Natuurlijk zijn we ook heel druk met gasten geweest en dat gaat nog even door.
We hebben een bijeenkomst gehad op Fleur's nieuwe school, want in september gaat ze naar de collège in Jarnac. Daar had ik een prettig gevoel over, de directeur is streng maar rechtvaardig zou ik zeggen en hecht erg aan manieren. Bij het einde heb ik dan ook mijn goede manieren (als enige hoor) getoond en hem de hand geschud en bedankt voor de informatie.
Uiteraard kon het schooljaar niet worden afgesloten met een schoolfeest. Fleur had acrobatiek gedaan met haar vriendinnen en 1 jongen (vanwege de spierballen ;-) ), samen met een vriendin had Fleur alle oefeningen bedacht, gezocht op internet en je kon zien dat ze goed geoefend hadden, want het ging perfect.  Fleur moest ook voor de microfoon met een andere vriendin het schoolfeest openen, was nog souffleuse in een toneelstukje, maar toen een (vervelend) joch niet wilde, moest ze ook zijn rol nog even overnemen en tussendoor souffleren. Hieronder is de link van de video die op facebook staat.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200123995362715&set=vb.1235473584&type=3&theater

Nog even zenuwachtig voor de aankondiging
Souffleren

Geen opmerkingen: