donderdag 2 december 2010

Sneeuwpret in Sigogne

Vanmorgen om 6 uur werd ik wakker en keek naar buiten en ja hoor de wereld was witter dan wit. Ik keek al uit om 2 uur later Fleur wakker te maken om haar te vertellen dat er een echt pak sneeuw was gevallen. Ze is nog nooit zo snel aangekleed geweest.... Of er school was, valt altijd nog te bezien hier....meestal is er 1 juf die het heeft gewaagd om de reis te aanvaarden om vervolgens iedereen naar huis te sturen :-).
Zo ook nu...ik hoor jullie denken, waarom bel je dan niet op...tja....de telefoon wordt eigenlijk pas altijd aangenomen om 08:45 uur het tijdstip waarop de lessen beginnen...dus als je dan hoort dat er wel school is, kom je telaat. Dus vanmorgen naar school gelopen en inderdaad een rondje voor niets. Nog een paar ouders gesproken en toen huiswaarts...eerst koffie en nog een beker warme chocolademelk voor Fleur. Daarna was de bedoeling om een rondje door Sigogne te lopen om te zien wie er buiten waren. De tandarts ook maar gelijk geannuleerd...die was ook nog niet gearriveerd dus boodschap ingesproken; morgen maar even bellen voor een nieuwe afspraak.
En daar rinkelde de telefoon al...een vriend van ons belde om te vragen of wij allebei kwamen..nou niet tegen dovenmansoren gezegd en daar waren nog meer klasgenootjes. We werden gelijk verwend met koffie, choco, croissants, chocoladebroodjes en pain raisins. Dubbel ontbijt voor Fleur :-) Iedereen warm aangekleed en daar gingen we met 5 kinderen en 3 volwassenen naar het voetbalveld alwaar er nog meer klasgenoten waren. Er zijn veel sneeuwpoppen gemaakt, sneeuwbal gevechten gehouden en lekker gesleed. Zoals sneeuw voor kinderen bedoeld is. Een lunch hoorde er natuurlijk ook bij om daarna weer lekker naar buiten te gaan. Wij hadden een onverwachte heerlijke dag.

10 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Zalig toch!!

Zazoe zei

Een dag met een gouden randje, voor Fleur én voor jou. Heerlijk!

René van Gellekom zei

Die spontane zaken zijn gewoon het leukst. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Genieten dus.

Anoniem zei

Wat een leven in Frankrijk!

Pas als hier een meter sneeuw ligt heb je kans dat de scholen dicht zijn.

Heerlijke sneeuwpret zo te zien.

Had ik ook gister, maar dan glibberend met een bus van mijn werk. Kon soms maar 20km/pu rijden en had een uitloop van een uur.
Baas blij dat ik weer heelhuids terug was...
Ook wat waard.
En ook bij mij kwam de warme choco als een geschenk. Ingeschonken door de baas persoonlijk!

Lekker genieten nog van de sneeuw, hier is het zondag waarschijnlijk al weer weg.

Groetjes,
Ellie en de rest.

Judith zei

Wat leuk om dit allemaal weer eens te lezen! Hier ook heel veel sneeuw gehad, is nu allang alweer weg, nu glijpartijen op de fiets, erg gezellig, maar ja, de scholen gaan hier gewoon door! Haha, en de paardrijles van mij van vroeger komt ook weer helemaal naar boven!!!! xxx

Myriam zei

Toen onze kinderen hier op college zaten was het gewoon zo dat als er sneeuw lag, de meesten lln gewoon thuisbleven. Ook de bussen rijden dan niet en degene die niet met de bus gaan zijn gewoon solidair en blijven ook thuis ;-)

Anoniem zei

Myriam,

Ik rijd niet in een stadsbus.

Ik bezorg medicijnen....
En apotheken, ziekenhuizen en particulieren hebben hun spullen nodig. Vooral als je suikerpatiënt bent ben je blij dat je voorraad weer in de koelkast ligt.

Niet rijden komt dus eigenlijk niet in mijn woordenboek voor.
Mensen rekenen op mij en mijn collega's!

Ellie en de rest.

Karine zei

Hier heeft er maar 1 dagje sneeuw gelegen, afgelopen vrijdag. Nu hebben de bergen weer donkere en sneeuwloze plekken :-(, niet verwonderlijk met temperaturen van 17 à 19° in de schaduw. Ik hou wel van een portie "maagdelijke sneeuw". Iemand een idee hoe je het zonder die bruine papperige brij doet?? Heerlijk he zo'n ontspannen snipperdag, Franca.

Jan Faes zei

Hallo Franca & co, mooi je nieuwe "look" van het blog. Wil je nog Belgisch sneeuwnieuws ? Hier is het al een week bezig met afwisselend sneeuw, dooi, vorst weer sneeuw, felle dooi en morgen waarschijnlijk terug sneeuw over het noorden van het land (wij dus) tussen kerst en nieuw komen we naar La Magdeleine, we komen dan zeker de poster van de "remparts" ophalen.

Franca zei

Ja het was zalig zo'n onverwachte dag in de sneeuw.
Deze week zou het weer gaan sneeuwen maar ik heb mijn twijfels.